fbpx

Договор за изключителни права

КА5 имоти както и много други напи колеги от други агенции за имоти категорично са на мнението, че при продажба или отдаване под наем на имот е задължително сключването на договор за изключителни права. Предимствата на този договор за клиентите са много, но има два особено важни момента на които аз искам да акцентирам:

1. Трябва вашата агенция да съумее да представи вашия имот с всичките му предимства – да има много и качествени снимки, да има видео обиколка и виртуална обиколка като всичко това помага в максимални граници на всички потенциални купувачи и техните агенти да добият максимална представа за имота, който се предлага без да се налагат безмислени разходки и огледи на които да чувате познатите реплики – „Аааа аз не си го представях така…“ Живеем в модерни време нека да не оставяме очакванията на фантазията си след като бихме могли на компютъра вкъщи или на работа или през телефона да направим виртуална разходка в имота. Но за да се случи това вашата агенция трябва да предлага такива услуги за своите клиенти.

2. Много важно условие – агенцията с която сключите договор за изключителни права да НЕ ограничава другите агенции да водят клиенти на оглед и да не ги ограничава да го купят. Също така за да се случи това трябва вие да можете лесно да откривате в публичното пространство вашия имот. Ако не успявате да го откривате то тогава как потенциалните купувачи да го открият и защо е необходимо той да се крие!? Това няма как да бъде във ваш плюс, а тъкмо обратното може да ви донесе само финансови загуби и загуби на време. За да го споменаваме значи се случва често, а се случва само и единствено, защото възложителите – хората, които си продават имотите не следят какво се случва и не изискват от своите брокери от което страдат всички. А каква по-добра гаранция за вас самите, че имота ви ще бъде показан на всички ако всички могат да го разгледат още в интернет?

Тук може да прочетете и мнения на наши колеги.

 

 

    CAPTCHA