fbpx

Антон Илиев: Пазарът на наеми у нас все още е скромен, но предстои ръст на цените

Антон Илиев, съосновател на агенция КА5 Имоти и Стефка Загорова, кредитен консултант и управител на Credit Advice, „В развитие“, 13.03.2024 г.

Ниските лихвени нива по ипотечните кредити до известна степен са основният фактор, на който се дължи настоящото състояние на имотния пазар, но трябва да обърнем внимание, че повечето покупко-продажби се случват без ипотечни кредити. Приблизителното съотношение на потребителските кредити с ипотека спрямо продажбите на жилища в големите градове е около 50 на 50. Около 60% от сделките на недвижими имоти в големите градове се случват с налични средства. Това коментираха Антон Илиев, съосновател на агенция КА5 Имоти и Стефка Загорова, кредитен консултант и управител на Credit Advice в предаването „В развитие“ с водеща Вероника Денизова.

Цените на наемите все още са ниски спрямо други столици и по всяка вероятност предстои те да бъдат по-високи в следващите години. Те изоставаха и в стъпката на увеличение спрямо продажните нива, защото българинът предпочита да живее в собствено жилище. Пазарът на наеми е доста скромен, но предстои предстои да се промени, тъй като не всеки ще може да си позволи да си купи имот, заяви Илиев.

Вижте цялото видео.

    CAPTCHA