fbpx

Частен търг за продажба на имот

За разликите между частен търг и търг на публична продан можете да прочетете в този материал, който беше публикуван (интервю с мен) в медиите през 2011 година. Когато потърсите информация в интернет относно това как се прави частен търг за продажба на имот ще достигнете предимно до линкове, които ви отвеждат до публикации за обявяването от ЧСИ /Частен Съдебен Изпълнител/ на имоти на публична продан. Интернет пространството е заето от подобна напълно безполезна за вас информация като под „за вас“ имам предвид собственици на имоти, които искат да си ги продадат бързо и за целта искат ние да организираме частен търг за тяхната продажба. Също така информацията за продажбата на имоти на публична продан изобщо не е интересна и за всички купувачи, които ще разчитат на целеви жилищен/ипотечен кредит за покупката на имот когато за обезпечение ще служи имот предмет на сделката. Купувач, който иска да купи имот от публична продан трябва да разполага в банковата си сметка предварително с цялата необходима сума за покупката на такъв имот.

Ако вие сте собственик на жилищен имот – боксониера, едностаен, двустаен, тристаен, ателие, мезонет в София, Варна, Пловдив или някой друг голям град и искате да го продадете в кратък срок ние от КА5 имоти можем да организираме частен търг за неговата продажба. Огромната разлика в това да се продава доброволно един имот, а не „доброзорлем“ по принуда както е при публичната прода е не само, че няма да има обжалвания от страна на човека, който си продава имота, но и в това, че всеки купувач, който ще разчита на ипотечен кредит ще може да купи вашият имот без проблем, което увеличава броя на потенциалните купувачи с над 40% специално за София.

Плюсовете за купувачите са, че те виждат конкуренцията с очите си и чуват с ушите си какво предлагат за вашия имот и могат да предложат повече за да го купят докато при нормалната продажба купувачите само могат да гадаят дали има други кандидат за харесания от тях имот и няма и как да знаят дали наистина и какво точно предлага конкуренцията…

Когато има начален и краен срок на продажбата на имот чрез частен търг това дава тласък на всички заинтересовани да се мобилизират и да вземат по-бързи решения, което отново при нормалната продажба изцяло липсва. Този краен срок е разковничето и за продавача и за купувача, защото в рамките на две седмици до месец и половина – два става ясно този имот колко точно струва.

Антон Илиев

=====13.10.2019г.===== 

    CAPTCHA