fbpx

Двустаен под наем в София цени

Как да си намерим квартира в София без да правим обичайните грешки? Какви са цените на двустайните апартаменти под наем в София? Двустаен под наем в София цени.

Една от най-големите грешки, която правят всички наематели особено когато им се случва за първи път да си търсят жилище под наем – е да чакат последния момент. Наемането на жилище не е като купуването на кола – да отидеш до 3-4 автокъщи за един ден и на другия вече да си минал през нотариус и да си караш колата. Двустаен под наем в София цени. Има няколко особености и ето някои от тях:

1. Това, че вие харесвате дадена квартира и цената ви устройва, не означава, че хазяите също ще харесат вас. Монетата винаги има две страни, за съжаление. Да клиентите на практика сте точно вие, и всички знаем приказката за „Клиентът винаги е прав“, но дами и господа в България нещата често са доста по-различни. И ето какво може да стане ако вие след 2-3 седмично обикаляне по огледи, най-накрая си харесате квартира: Възможно е хазяите да предпочетат да си дадат апартамента под наем на друга млада двойка, без деца и домашни любимци, които са убедили наемодателите, че едва ли не вечно ще живеят в техния имот и ще им плащат наем в продължение на десетилетия… А, вие вече мислено сте се нанесли, и вече отваряте шампанското на терасата по залез слънце, но уви… Освен това, след огледа на хубавия апартамент сте отказали вече планираните огледи за другите квартири, защото тази все пак беше най-добрата за вас. Изненада, която се случва ЕЖЕДНЕВНО с много наематели в София, но вие смятате, че сте страшен карък и това може да ви се случи само на вас. Двустаен под наем в София цени.

2. Друга причина, която може неочаквано да ви забави, е да не успеете да се споразумеете (горещо Ви препоръчваме да се споразумявате САМО и единствено в ПИСМЕН ВИД) с евентуалните ви бъдещи хазяи, по отношение на условията по договора за наем, особено ако до този момент никога не сте чели такъв договор. Там има задължения и отговорности, които е нормално вие да поемете когато ползвате чужд имот. И това, че ще си плащате наема, съвсем не означава, че ще имате право да правите каквото си поискате в новата си квартира. След няколко оплаквания от съседите, може да ви се наложи да си търсите ново жилище, защото купоните продължаващи след 22:00ч. не са добре дошли от много отдавна. Двустаен под наем в София цени.

3. Също така ако сте се подвели по стотиците фалшиви обяви, които са залели интернет и сте с нагласата, че за еди колко си 400 лева ще можете да живеете в на скоро ремонтиран, двустаен апартамент, с южна тераса в центъра на Лозенец, това също ще ви изгуби няколко дни. Още след първите 4-5 физически огледа, вие ще разберете, че интернет реалността и офлайн живота в света на наемите в София се различават доста.

4. Уговаряйте огледите си от днес за утре и НИКОГА не закъснявайте, без значение колко уважителна е причината за вашето закъснение. Много честа грешка е когато хората си наредят 5-6 огледа през 30 минути на различни места из града. И ако се случи така, че не вие закъснеете, а закъснее човека, който трябва да отвори първия апартамент в 17:30ч. и дойде в 17:50ч., а вие в 18:00ч. трябва да сте на съвсем друго място, а в 18:30ч. на трети огледи и в 19:00ч. на четвърти оглед какво става? За да не се случва това не си уговаряйте по много огледи на гъсто един след друг, освен ако не са в един и същи блок разбира се. Също така горещо препоръчвам ако все пак ви се наложи да закъснеете, ВИНАГИ се обаждайте по-рано за да се извините, а не да чакате човека с който имате среща да ви се обади, да ви попита къде сте и вие тогава да му съобщите, че тук еди кой си ви бил забавил и не знаете след колко време ще стигнете до мястото на срещата с него.

Помислете малко ако сте от другата страна и вие сте хазяин. Така както вие като наемател сте си наредил няколко огледа, един след друг да видите различни квартири, така и хазяина си е наредил огледи с различни наематели един след друг. На кой ще си даде квартирата на този, който неуважително закъснява или на този, който е подранил и показва повече уважение от вас? Понякога нещо дребно и не толкова значимо обърща хода на бъдещите решения. Двустаен под наем в София цени.

Като наемател в София вие сте в постоянна конкуренция особено ако разполагате с бюджет до 400-550 лева. В огромна конкуренция сте ако бюджета ви е до 400 лева, и тази информация не трябва да ви дразни, а да ви дава преднина пред хората, които смятат, че света се върти около тях. Съвсем различно е положението ако вашия бюджет като наемател е 900-1000 лева или на горе, тогава нещата са чувствително по различни, но само от към конкуренция, която е доста по-малко. Това не означава, че ако се съберете двама души с по 600 лева бюджет за общ наем, и искате да си наемете един тристаен за 1200 лев, то това не ви дава правото да се държите като президенти. И пак давам пример с човека от другата страна на бариерата – какъв е неговия профил най-често? Това е човек притежаващ имот на стойност вероятно доста над 150 000 евро – 200 000 евро, и за да иска да получи такъв месечен наем от порядъка на 1200-1300 лева това означава, че имота му е на хубаво място и е добре ремонтиран и добре обзаведен, в противен случай, просто няма да си намери наематели. Нали не смятате, че такъв човек би могъл да влезе в графата „закъсал“ или „на зор“ или ако мислите обратно, само наблюдавайте как подобни жилища могат спокойно и без паника да си стоят празни по половин и една година, че и по-повече… Двустаен под наем в София цени.

Пиша ви неща, които като посредник съм виждал с очите си стотици пъти, през последните 15-16 години. Така както премина миналата криза, така ще премине и тази, което вероятно ще се случи още идната пролет. Тоест всички последствия и драми причинени от корона вируса вероятно ще преминат окончателно и безвъзвратно с пукването на пролет 2022 година, а до тогава има само десетина месеца. Двустаен под наем в София цени.

С този материал получихте две в едно – разбрахте, кои са едни от най-често срещаните грешки, които правят наемателите и какво да очаквате от пазара на наеми през следващата една година. Ако за вас няма значение кога ще наемете квартира, моят съвет е действайте сега, най-късно до януари месец, защото риба се лови най-добре в мътна вода. Мътната вода са все още неясните прогнози за изхода от кризата, и също така още не са готови статистиките от които да се извадят анализите и добре аргументираните изводи с които ще бъде облъчвано обществото през медиите до края на годината. Двустаен под наем в София цени.

Ако търсите квартира под наем в София и нищо не сте си избрали от тук, но разполагате с бюджет за наем не по-малък от 800 лева – имаме услуга с която бихме могли да ви намерим доста добър имот в кратъс срок без да си късате нервите и да си губите времето. Вижте условията на КА5 имоти тук.

Ако не знаете как да различите реалните от фалшивите обяви за апартаменти под наем в София, моля изгледайте това видео. В случай, че търсите тристаен под наем, или мезонет, или къща под наем в София и не намирате, това, което търсите на нашия сайт, можете да ни изпратите запитване от тук, или да ни потърсите за да ви изпратим РЕАЛНИ предложения от наши партньорски фирми на безплатен номер 0800 15 484.

    CAPTCHA