fbpx

За колко време се продава апартамент в София?

Бърза продажба на апартамент. За колко време за продава апартамент в София? Елате да ви продам имота, защото видите ли аз мога да го продам за три-четири дни. Да ние също можем да ви продадем имота дори веднага, но въпроса е – първо, наистина ли бързате толкова, и второ каква загуба сте готов да генерирате за да се постигне такава скорост?

За да получите наистина справедлива цена за вашия имот, са ви МНОГО необходимиадекватна оценка и адекватна презентация, без тези две неща, гарантирам ви няма да получите максимума като цена за вашия имот. И тук идва момента да поговорим за времето – за колко време се продава апартамент в София – да наистина може да се намери купувач само за няколко часа особено за жилищен имот. Но за да достигне офертата за продажба на вашия имот до повече потенциални клиенти е необходимо време от МИМИНУМ 4-5 работни дни, а желателно е за по-малко от две седмици да не взимате прибързани решения за продажба освен разбира се ако не сте притиснати от неотложни обстоятелства.

Всяка агенция си има свои начини за маркетинг и търсене на клиенти, но като цяло един купувач преди да вземе решение да купи особено ако му е за първи път му е необходимо време и помощ от приятели. Всички брокери много добре знаят как се случват нещата с огледите на един имот – първоначален оглед, който е от типа „проверка“ да видим дали това, което е обявено в реклама отговаря на истината. Такива „проверовъчни огледи“ за съжаление ни се случват дори и на нас КА5 имоти като агенция, която предлага най-добрия виртуален оглед в света в момента както и най-добрите видео презентации… А, какво остава ако вашия брокер ви е намерил клиенти с оферта с три-четири размазани снимчици с телефона си на вашия имот без схема – разпределение на стаите, без видео и без виртуален оглед, което автоматично означава, че с точните параметри на вашия имот са се запознали само хората, които са дошли да го видят на място, за краткото време в което първия от тях е казал купувам го (примерно на третия ден).

Всичко това е хубаво и изобщо не е страшно, но няма как за толкова кратко време, да се запознаят всички потенциални клиенти с вашата оферта за продажба на имот. Хората ходят на почивки, командировки, имат служебни и лични ангажименти, и в огромната си част купувачите имат нужда от съвет от някои от близките, си за да вземат решението кой имот да купят. Следователно, говорим за най-активния пазар на имоти в България, а именно този в София. В София апартаменти, и всякакви жилищни имоти, купуват много хора от цялата страна. Следователно за колко време за продава апартамент в София?

Най-много хора след София живеят в Варна, Пловдив, Бургас, Стара Загора и т.н. следователно там живеят и родителите и роднините на тези хора и за да дойдат и те да видят имота, който вече децата им са харесали им е необходимо технологично време. След първоначалният „проверовъчен“ оглед, децата звънят (под „децата“ имам предвид дори 45 годишни хора), които разчитат на финансова или морална подкрепа от своите родители, което е съвсем нормално на днешните високи цени, и им разказват какъв имот са гледали днес. Родителите казват ок ще дойдем и ние да го видим преди да те финансираме с 30% от цената, но това може да стане най-рано в събота, защото сме на работа или защото имаме неотложни ангажименти (колата е в сервиза и т.н.) и нормално преди да се вземе едно такова решение е необходим втори оглед, който често се случва след 2-3-4-5-6 дни.

За колко време за продава апартамент в София? Също така ако всички знаят, че над 50% от покупките на апартаменти в София се случват посредством жилищен кредит. Купувачите, които разчитат на жилищен кредит в 90% от случаите (в останалите 10% купувачите имат достатъчно голямо самоучастие за да не зависят от оценката на банката) им е необходима пазарна оценка на имота, която е задължително условие за да се одобри на 100% тяхното финансиране от банката кредитор, която си са си избрали. И да една голяма част от купувачите около 35% ходят на огледи неподготвени без дори да са си избрали банка и без дори да имат самочуастие… Но, те така или иначе в подобна надпревара, не са фактор и винаги изостават и изпускат добрите имоти. За да получите пазарна оценка от оценител от банката за да може да купите имота, който сте си харесал също минава време понякога повече от 5-6-7 работни дни.

И какво се оказва, за да продадете имота на най-добрата цена за по-малко от една седмица означава, че сте направили предварително перфектната презентация – показали сте имота на всички други агенции чрез виртуален оглед и видео и за три дни сте направили над 15 физически огледа на този имот и за този период са свършили всички запитвания за огледи на този имот и вашия клиент е получил най-високата цена за имота си ли? Е да ама не…:) За да се случат нещата бързо в срок са необходими минимум две седмици за да могат всички потенциални купувачи да реагират адекватно. Този срок може да се постигне само с изключително добра презентация, и много голям рекламен бюджет + организиране на частен търг. В КА5 имоти можем да ви  предложим всичко това. За колко време за продава апартамент в София?

Ако искате бърза продажба на жилищен имот в София – моля, потърсете ни. Безплатен телефон за България – 0800 15 484 и мобилни 0892 04 1111, 0895 500 322;

Вижте много съвети за недвижими имоти в нашата плейлиста в ютуб.

 

    CAPTCHA