fbpx

Описание на услугите на КА5 имоти

Ако вие сте собственик (наследник) на недвижим имот в София – жилище, боксониера, едностаен апартамент, двустаен апартамент, тристаен апартамент, четиристаен апартамент, мезонет, къща, магазин, офис и т.н. и искате да го продадете и да получите максимално висока цена за него ние можем да ви съдействаме това да се случи. Разбира се работим и с къщи за продажба и под наем около София в радиус от не повече от 20км.

Лични срещи и физически огледи с брокер от КА5 имоти, който вие си изберете. Ако изберете един от двамата братя Кристин или Антон Илиеви ще говорите директно с тях, а не с човек, който е обучаван само да продава услугите на неговата фирма. На личните срещи и по време на всеки един физически оглед на вашият имот ще получите цялото ни внимание, знания и натрупан опит. Ние сме напълно неазвисими и отговорни брокери и работим само и единствено за интереса на клиентите, които са ни наели.

Ние работим на пазара на недвижими имоти повече от 17 години и планираме и през следващите 17 години да бъде така. Изключително много държим на дългосрочната работа с нашите клиенти. Разчитаме всеки един от вас да остане много доволен от работата си с КА5 имоти и след това да препоръчва нашите услуги на всички свои роднини, приятели, колеги, познати и т.н. от каквито препоръки всъщност е съставен и основният поток от клиенти, които обслужва агенцията ни.

Случвало ли ви се е да влезнете в голям магазин за техника и да се оглеждате 10 минути докато някой реши да ви обърне внимание след тежка въздишка и с отегчение да ви каже – „Потърсете колегата, който отговаря за този щанд той трябва да е някъде еееей там…“ Когато се обадите в КА5 имоти вие ще се свържете директно с един от двамата собственици – 0800 15 484, 0892 04 1111, 0895 500 322 братята Кристин и Антон Илиеви.

Посреднически услуги по продажба на имоти в град София:

За всички жилищни имоти (боксониери, едностайни апартаменти, гарсониери, ателиета, тавани, двустайни апартаменти, тристайни апартаменти, четиристайни апартаменти, мезонети, многостайни апартаменти, етажи от къщи, къщи) с цени до 69 999 евро минималната комисионна на агенцията е 2000 евро без ддс. За всички останали с цени от 70 000 евро на горе цената не е по-висока от нашите конкуренти в София.

Има няколко много важни неща за успешната продажба на един имот без които нещата са обречени или на грандиозен провал или на много сериозна финансова загуба.

Определяне на реална пазарна цена. Без правилна и точна реална пазарна оценка (това няма нищо общо с данъчната оценка) вие може изобщо да не участвате в пазара на имоти. Оценки на недвижими имоти правят оценителските фирми и агенциите за недвижими имоти. Ако вие не ползвате услугите на брокер за пазарна оценка в реално време днес то вие рискувате да изгубите 5000-10 000-20 000-30 000 евро и дори много повече и тези загуби се генерират ВСЕКИ ден в София от стотици неинфомирани собственици на имоти, които сключват сделки на цени под пазарните без дори да разбират какво им се случва.

В България няма официална статистика, която да отразява реалните продажни цени на имотите поради факта, че в близо 70% от нотариалните актове при покупко-продажба на имоти се записват по-ниски от реално платените суми с цел да се спети от местен данък и нотариални такси. Покупките на имоти на данъчна оценка е причината за абсолютна невъзможност за проследяване на реалните цени на всяка една продажба на имот в България. Има обаче много лесен начин да НЕ генерирате такива загуби и за целта е необходимо само да се информирате, но НЕ от обявите в интернет, което дава погрешни очаквания буквално на хиляди продавачи. За да не загубите хиляди евро или за да не си надцените имота, което ще ви забави продажбата и отново ще ви генерира загуби ви е необходима експертна оценка от професионалист.

Такава оценка на имот се прави само и единствено след посещение на място и нашата агенция предлага тази услуга напълно БЕЗПЛАТНО (наистина е безплатно за разлика от това да поемеш ангажимент да работиш за някой в продължение на половин година или повече виж точка 3 по-долу) за жилищни имоти в София. Като екслузивен представител на много купувачи на жилища в София на нас в КА5 имоти ни се налага да организраме огледи на място в много и най-различни имоти абсолютно всеки ден, чийто собственици са наели друга агенция да им предлага имота в реклама.

През годините на подобна работа абсолютно категорично след хиляди повторения на хиляди извършени физически огледи сме се убедили, че лошото представяне на един имот сваля неговата цена драстично и в 99% от случаите собствениците на тези имоти живеят в пълно неведение каква загуби генерират. Това нас като агенция много ни радва, защото купувачите, които са ни възложили услугата личен брокер при търсене и купуване на имот правят много добри сделки. В същото време продавачите, които са ни възложили да им представим имота по най-добрия начин сред конкурентните имоти получават много по-висока цена за своята собственост при продажба сравнено с посредствено представените имоти.

***************************************

И като стана дума за посредствено представените имоти – вие как предпочитате да бъде представен вашият имот? Изисквате ли от вашият брокер да ви покаже какво е свършил за вас? Добрата презентация е на второ място след реалната пазарна оценка, защото каквато и презентация да се направи за вашия имот и където и да се вижда тя няма да доведе абсолютно до никакъв резултат ако имота е чуствително надценен. Но един макар и правилно оценен имот без добра презентация задължително губи позиции под формата на пропуснати ползи и в крайна сметка резултата е по-ниска продажна цена.

****************************************

Този имот се предлага само на частни лица. Ако имота ви е оценен правилно и презентацията му е на ниво тогава остава да проверите вашия брокер и неговата агенция дали не спира потенциални купувачи. Как е възможно да се случва това и защо изобщо се случва ли? Сега ще научите:- Ако с вас се е свързал брокер и ви е казал, че ще ви свърши работа и ще ви продаде имота без да иска от вас заплащане. Този абсурден „метод“ за постигане на жалки продажби на максимално ниски цени може да ви свърши работа наистина, но само ако за вас няма знаение дали ще загубите 5000 или 25 000 евро от стойността на имота. Брокер, който работи по този начин затваря вратите за огледи към вашия имот за всички други агенции и брокери, които имат потенциални купувачи, които биха купили вашия имот. Биха го купили, но за целта първо трябва да го видят на място, а „вашият“ брокер не ги допуска за оглед, защото е поставил задължително изискване купувача на вашия имот да му плати комисион (защото ви е обещал, че няма да иска от вас нищо и по този начин ви е спечелил доверието и вие смятате, че спестявате).

Представете си, че купувача е наел мен предварително да му търся имот и аз му търся. Стигаме до вашия имот и там разбираме от „вашият“ брокер, че не можем да видим вашия имот, защото моя клиент ако го хареса и иска да го купи ще трябва да плати комисион на „вашият“ брокер. Това е толкова абсурдно и несериозно, че големия губещ сте вие като продавач, който е доверил имота си за продажба на некъдърен брокер, който  не може да си договори заплащане и работи „безплатно“, но както всички знаем безплатен обяд няма. По този начин моя купувач ще си купи друг имот, защото няма как моя клиент да плаща на двама брокера за работа за която съм бил нает аз и си я върша и ще си свърша до края защитавайки само интересите на моя клиент.

И в тази връзка ето ви още една тема за размисъл как би могъл да ви защити най-добрата цена за вашия имот ако той не допуска 70% от потенциалните купувачи до вашия имот? И следващ въпрос човека, който сте „наел“ да ви работи в продължение на месеци „безплатно“ когато се появи купува, който всъщност трябва да му плати за да купи вашия имот всъщност „вашият“ брокер за кой „работодател“ ще работи? Искате ли да поверите продажбата на имота си на човек, който ще получи заплащане от друг човек, който има интерес да купи имота ви на максимално ниска цена…?!!?!?!? Ако смятате, че по този начин спестявайки 3% всъщност не губите други 15% сте в изключително голяма заблуда. Ако вашата обява за продажба или наем на имот е маркирана с кодовите наименования: Този имот се предлага само на частни лица, Само за Ч.Л., Само за директни клиенти, Само за клиенти на агенцията, Само за директни клиенти на агенцията, За директни клиенти и всички подобни разновидности значи вие сте човек за който няма значение кога и на каква цена ще реализира имота си и нямате против да губите пари и време. КА5 имоти НЕ работи безплатно и не предлага подобни абсурдни „услуги“, защото ние имаме добра репутация и не случайно нашите клиенти ни препоръчват отново и отново, защото не допускаме нашите клиенти да генерират подобни загуби.

****************************************

Скрито предлагане на вашия имот – има доста агенции, които видимо работят с други агенции и уж допускат техните купувачи, но всъщност не е точно така. Има най-различни трикове за отказване от оглед – когато се обадим по телефона да поискаме оглед за даден имот, който се предлага от агенцията хикс и получим обратно обаждане чак на другия ден… „Ъъъъ, колега този имот мога да ти покажа другата седмица, че сега имам много работа…“ Ок, но днес е сряда…какво ще чакаме до другата седмица питам аз… „Ами нали ти казвам имам много работа…“ Е добре де аз на кафе ли те каня, или искам от теб да си свършиш работата, и да покажеш този имот на моя купувач!?!?! Когато се чуем отново другата седмица „вашият“ брокер вече е измислил друго оправдание – „Ами те сега на собствениците им е болно детето и не искат други хора да влизат в имота, дай да се чуем след седмица-две…“ Също така много от агенциите за имоти когато получат екслузивен договор от продавачите изобщо не пускат в реклама въпросните имоти с цел да имат скрит жокер за купувачите, които са ги наели да им търсят имоти. По този начин те предлагат истински интересна услуга, но на купувачите си, не и на вас като продавачи, а всъщност вие сте им се доверили да ви продадат имота на максимално висока цена, и вероятно в най-кратки срокове, а получавате буквално измамно отношение. И това, че ви намират клиенти за 2-3 седмици без почти никакви огледи означава, че имота ви е подценен и рекламата за него меко казано не е била в пълен капацитет. По този начин няма как да знаете дали правите добра сделка или търпите финансови загуби. Бранда и броя на офисите на агенцията за съжаление в България изобщо не е гарант за коректност, къдърност или качествено на предлаганите услуги дори в повечето случаи е точно обратното.

******************************************

    CAPTCHA