fbpx

Професионален брокер на недвижими имоти установи – почти удвояване на броя сделки в София

За да бъдете надеждно информирани, относно тенденциите на пазара на недвижими имоти в София, се обърнете към професионалистите от КА5 имоти. Антон Илиев е професионален брокер на недвижими имоти и съосновател на бранда КА5 имоти. Вижте интервюто с него в Блумбърг ТВ. Свръх активен пазар на недвижими имоти в столицата, който регистрира най-силното тримесечие по брой продажби в София от 12 години насам. Само за периода от 1-ви април до 30-ти юни в София са регистрирани 9736 покупко-продажби на имоти, като близо половината от тях са за покупки на имоти, в които купувачите не ползват ипотечни кредити. През този период, в столицата са се изповядвали средно по около 150 продажби всеки работен ден. По-традиция в София най-силното тримесечие за покупко-продажби на имоти, винаги е последното от всяка календарна година. Съдейки по бурното начало, и неговото продължение, то надали и тази година традицията ще се промени, което означава, че ни очакват още рекорди.

Както прогнозирахме преди една година и познахме – времето за изгодни сделки с покупки на жилища в София вече е минало. Минало е по ред причини, и една от тях е тоталният крах на една силно пропагандирната мантра, от какви ли не видни икономисти, финансисти с по няколко титли, преподаватели в университети по икономика, и обичайните гости в сутрешните блокове и т.н., че имало разсрочени кредити за не знам си колко милиарда, и видите ли само след няколко месеца почват разпродажбите… Тези прогнози бяха направени миналата година след началото на епидемията. Е, кога щяха да започват разпродажбите…? Не искам да посочвам техните имена, но не им е за първи път да правят грешни прогнози. Когато обаче си публична личност, твоето мнение, и твоята прогноза, влияе на поведението на хората, при това особено силно, в моментите когато никой не знае какво предстои. Най-лесно е да се отложи решението за подобен тип инвестиция, за момента „Когато балона се спука“… А, кой ви каза, че има балон? Със сигурност, не е бил професионален брокер на недвижими имоти. И всъщност НЕ – ако цените на имотите предстои да паднат, един професионален брокер на недвижими имоти, със сигурност ще ви информира и за това, а не само когато предстои цените да растат.

Ако имате нужда от още информация, относно това на къде ще върви пазара на недвижими имоти, моля потърсете професионален брокер на недвижими имоти Антон Илиев от КА5 имоти. Ако продавате жилище в София, моля потърсете ни още сега.

    CAPTCHA