fbpx

Купувате апартамент в София – ето какво трябва да знаете

Последна редакция 22.08.2021г.

Купувате апартамент в София – ето както трябва да знаете:

Най-голямото предимство на това да работите с нас е информацията, която няма как по друг начин да получите ако не работите като брокер или не си наемете такъв. Информацията относно това дали харесаните от вас имоти си струват инвестицията съвсем не е свободно достъпна в интернет. В различните ценови класове на имотите има различни начини на договаряне на цената и нашия дългогодишен опит показва, че повечето купувачи или надценяват финансовите си възможности или купуват на по-висока цена. Разполагаме с база данни за новостроящи се жилищни имоти с обща разгъната застроена площ от над 1 000 000кв.м. само в град София и един от тях може да бъде вашият имот! Освен контактите със собствениците на имоти, които са персонално наши клиенти ние ежедневно контактуваме и работим с всички агенции за недвижими имоти, които предлагат стотици хиляди имоти.

Когато купувате апартамент в София трябва да знаете, че 95% от имотите в България и в София обявени за продажба се предлагат с посредничеството на агенциите за недвижими имоти и ако вие отидете на оглед на имот предлаган от агенция за имоти без ваш предварително нает брокер /желателно от друга агенция, а не от тази, която предлага имота/ то агенцията, която обслужва продавача на имота ще ви поиска заплащане, защото ще се наложи да работи „служебно“ и за вас тъй като по обслужването на сделката има специфични неща, които вие самите нямате необходимата компетенция да извършите освен ако не сте работили като брокер в отдел продажби поне две години.

Вижте тук кой плаща нотариуса в София.

Така както в съда обвинените ако нямат възможност да си наемат частен адвокат им се назначава платен от държавата служебен адвокат с тази разлика обаче, че в една такава сделка по покупката на имот плащането не идва от държавата, а от вас. И това, че собственика на имота е наел агенцията да предлага имота му и ще и плати съвсем не означава, че същата тази агенция е длъжна да работи за защита на вашите интереси напълно безплатно дори и в случаите когато това е обявено още в самата оферта за продажбата на имота с думите „БЕЗ КОМИСИОН ОТ КУПУВАЧА“. Но дори и в тези случаи когато ще получите обслужване на сделката „безплатно“ от брокера, който обслужва продавача на имота вие не може да очаквате да получите качество на услугата такова каквото ще бъде то ако си платите за него. Логично нали? След като планирате да купувате апартамент в София, моля внимателно прочетете всичко до край!

 

Ако търсите имот за покупка сами без съдействието на опитен брокер на вас ще ви бъде поискано да платите комисион на агенциятa, която обслужва собственика на имота, но ако вие си наемете брокер предварително да обслужва само вашите интереси то агенцията, която обслужва собственика на имота ще получи заплащане само от него, но не и от вас. Вие като купувач наемайки например КА5 имоти като свой представител не дължите заплащане на никой друг брокер или агенция и в същото време можете да разчитате на 100% обективност и коректност, което трудно можете да очаквате от брокер, който обслужва и продавача на имота и вас едновременно, защото не сте се съобразили да си наемете брокер предварително и да изисквате от него максимума. В България няма наложен от закона регламент кой на кого дължи комисион при сделка с недвижими имоти, но има неписани и наложени вече над 25 години правила и нещата се случват по описания по-горе начин.

Повечето хора, които са купували имоти са отлично запознати с тези неписани правила, но все пак ако ви е за първи път то трябва да знаете, че наемайки си брокер да работи за вас не плащате повече, а напротив точно обратното – да наистина задължавате се да платите комисион когато ви бъде свършена работата, но вие реално ще платите по-малко, защото брокера знае по-добре от вас как да се пазари за цената, къде да гледа за подводни камъни в документацията и как да ви предпази от грешки при избора на имот и да ви договори условия каквито вие дори не подозирате. Комисион за агенция вие плащате в над 90% от случаите, в останалите 10% са тези купувачи, които купуват от роднини и тези, които купуват от строителни фирми и собственици на имоти, които сами предлагат за продажба имотите си и макар подобни сделки най-често да са игра на руска ролетка е факт, че ги има.

Лични срещи и физически огледи с брокер от КА5 имоти, който вие си изберете. Ако изберете един от двамата братя Кристин или Антон Илиеви ще говорите директно с тях, а не с човек, който е обучаван само да продава услугите на неговата фирма. На личните срещи и по време на всеки един физически оглед на избран от вас имот ще получите цялото ни внимание, знания и натрупан опит. Няма да ви прeдлагаме имоти, които не са подходящи за вас, за да получим комисионна за тях. Ние сме напълно неазвисими и отговорни брокери и работим само и единствено за интереса на клиентите, които са ни наели.

Ние работим на пазара на недвижими имоти повече от 16 години и планираме и през следващите 16 години да бъде така. Изключително много държим на дългосрочната работа с нашите клиенти. Разчитаме всеки един от вас да остане много доволен от работата си с КА5 имоти и след това да препоръчва нашите услуги на всички свои роднини, приятели, колеги, познати и т.н. от каквито препоръки всъщност е съставен и основният поток от клиенти, които обслужва агенцията ни.

Случвало ли ви се е да влезнете в голям магазин за техника и да се оглеждате 10 минути докато някой реши да ви обърне внимание след тежка въздишка и с отегчение да ви каже – „Потърсете колегата, който отговаря за този щанд той трябва да е някъде еееей там…“ Когато се обадите в КА5 имоти вие ще се свържете директно с един от двамата собственици – 0800 15 484, 0892 04 1111, 0895 500 322 братята Кристин и Антон Илиеви.

 

    CAPTCHA